HTML

Hanem?

Milyen Magyarországot szeretnél? Ragaszd föl, fotózd le! - HANEM.HU Gondold el, csináld meg, ismerd fel ha szembejön veled! A fotót küldheted ide is: nemnemhanem@gmail.com

hanem matrica

linkek

Utolsó kommentek

  • yesser: Szerintem oda megyek. Megyünk. Ha el nem rontják... (2008.09.25. 16:59) Tarka Magyarországot!
  • nemnemhanem: mivel mi, akik elindítottuk, egyetemisták vagyunk, ezért természetesen van saját szakterületünk. D... (2008.09.11. 22:12) Tegyél hozzá! Gyárts matricát!
  • Á.: Kedves "szart alkotni nem nehéz"! Honnan tudod, hogy az illető alkotók nem választottak egy "szűk... (2008.09.11. 16:09) Tegyél hozzá! Gyárts matricát!
  • OftF: Hát ami tetszik, arra nem szívesen ragasztanék inkább semmit. Emberekre talán, onnan lejön. :-) (2008.09.10. 14:50) Hanem?
  • senki: Köszönjük, Emese... amúgy meg nem ég sem a házam, és egyenlőre a jövőm se füstöl, sőt, bár megjegy... (2008.09.10. 09:24) Tegyél hozzá! Gyárts matricát!
  • Utolsó 20

Tegyél hozzá! Gyárts matricát!

2008.09.09. 20:27 nemnemhanem

A "Hanem" egy társadalmi kezdeményezés. Az akcióink értelmezését rád bízzuk. Célunk hogy gondolatokat ébresszünk benned, elgondolkodj, és saját megoldásokat találj. Olyanokat, amik valóban a tiédek, és egyediek.

Feltesszük a kérdést, hogy "Milyen Magyarországot szeretnél?" és úgy gondoljuk, hogy ezt bárki képes megválaszolni. Egyetlen dolog kell csak hozzá, mégpedig az, hogy a kérdést felszabadultan közelítse meg. Mi örömünket leljük a politikában, és ezt büszkén vállaljuk. :)

Arra hívunk téged, hogy te is jókedvvel politizálj. Mert ez az, ami a változásokhoz elengedhetetlen. Így lehet más a politika.

Kapsz egy küldetést: találj ki valami jókedvű, szellemes politikai akciót és csináld is meg! Egyedül, párban, vagy csoportosan, ahogy tetszik. Vegyél részt benne, készíts fotókat róla, és mutasd meg nekünk!

Továbbra is várjuk a felajánlásokat: aki tud még matricát gyártani, az légyszi írjon a nemnemhanem@gmail.com -ra, mert kifogytunk! Az eddigi matricákat köszönjük!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemnemhanem.blog.hu/api/trackback/id/tr96656060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szart alkotni nem nehéz 2008.09.10. 01:16:18

ne haragudjatok, de az a létező legszarabb és legostobább fajta demagógia. nem jobb, nem bal, hanem húsz évesen válasszatok egy SZŰK szakterületet, és műveljétek. ha valakinek szakemberre lesz szüksége (lesz) az hozzátok fordulhat. mellette lehet ilyen faszságokkal maszturbálni, hogy "plüssálat". de nem helyette, mert akkor még a szebb-jövő-bóvlit is megeszi a MLM, a vérhülye multisap-betanított-szellemi-segédmunkásság, és a gesztibrancs néhány felülértékelt kreatívja. de tudjátok mit? EZT nektek. aki ENNYIRE hülye, az megérdemli, hogy plüssöljön, miközben a háza, meg a jövője ég. és ő maga meg szarban fuldoklik mellesleg.

szart alkotni nem nehéz 2008.09.10. 01:19:36

mondják nekem, hogy elírtam - de nem írtam el bazdmeg, hanem épp most mondom, hogy a "plüssálat"ra verd.

senki 2008.09.10. 09:24:33

Köszönjük, Emese... amúgy meg nem ég sem a házam, és egyenlőre a jövőm se füstöl, sőt, bár megjegyzem, tényleg szaros ez a Bp., egyenlőre még nem fuldoklok benne. Azt azért el kell ismerni, megkapóak a pesszimista képeid, amit a jelenről, meg a jövőről igen ékesszólóan leírtál.
Amúgy én egy olyan Magyarországot szeretnék végre látni, ahol nem leordítják az ember fejét, ha esetleg van mersze, és nem nyálfröcsögve, gyilkos indulatokkal ordibál a másik oldalra.
Mellesleg, ha ennyire torkig vagy azzal, hogy szarban úszol, és ég a házad, akkor miért nem teszel ellene valamit, ahelyett, h. itt szólod le a többieket?

Á. 2008.09.11. 16:09:49

Kedves "szart alkotni nem nehéz"!

Honnan tudod, hogy az illető alkotók nem választottak egy "szűk szakterületet" amellett, hogy "plüssállatokkal maszturbálnak"? Én nagyon egyetértek azzal, hogy nem csak két út létezik és szerintem mindnekinek joga van hinnie ebben a politikustól a szakmunkásig. Szerintem épp azért "fuldoklunk a szarban", mert bevesszük azt a demagógiát, hogy csak ez a két út van és hogy egymás fikázása a helyes, és lusták vagyunk értelmes kritikát alkotni.

Ennek ellenére sajnos én sem tudok hinni a nemnemhanem programjában, ugyanis nincs neki, bár nem is párt, és ne is legyen az... Számomra kicsit gyanús, hogy kerül valaki ilyen gyorsan az Index főoldalára. És a logo is igen "zöldgyanús". Remélem tévedek és ez valami olyasmi akar lenni, mint a szegedi kétfarkú...

Én olyan Magyarországot szeretnék, ahol nem az az első gondolatom az, hogy ezt ki pénzelheti...

nemnemhanem · http://nemnemhanem.blog.hu 2008.09.11. 22:12:54

mivel mi, akik elindítottuk, egyetemisták vagyunk, ezért természetesen van saját szakterületünk. De ez nem hiszem, hogy ide tartozik, mert a "hanem"-et az is csinálhatja, aki egyébként épp a saját útját keresi, vagy egész nap a Dunaparton horgászgat, tök mindegy...

Pénz. Nincs pénzünk, amit összedobtunk, azt elköltöttük matricára, meg kartonokra. Viszont jól jönne a támogatás, hogy csinálhassunk még matricát. Most például valaki felajánlott nekünk 20.000 Ft-ot, amiből 2500 matricát tudunk csinálni. Dupla ennyi pénzből 10.000-et tudnánk csinálni.

Programunk nincs, mert nem vagyunk párt. Ezt nagy hiba lenne elvárni tőlünk. Mi nem akarjuk megmondani, hogy miben higgy. Egyéniség vagy. "Ti mind egyéniségek vagytok..." :)

Zöldgyanús a logó. Mi, akik a hanemet elindítottuk szimpatizálunk az ökopolitikával. Már az első dózsás akciónknál egy az ELTÉn folyó vitára irányítottuk rá a figyelmet, amit az Ökopolitikai Műhely szervezett két neves szakkollégiummal együtt. A teltházas vita címe az volt, hogy "Se nem jobb, se nem bal... Hanem?". Itt arról beszélgettek, hogy milyen lehetősége van annak, hogy egy új politikai erő megjelenhessen Magyarországon.

Mi örülnénk neki, ha lenne ilyen, mert a jelenlegiekkel kicsit sem tudunk azonosulni.
Az Ökopolitikai Műhelyben rengeteg civil vesz részt, és gondolkodik közösen azon, hogy lehet-e új pártot csinálni, vagy inkább maradjon minden a régiben. A "Hanem" elindítói között egyaránt vannak olyanok, akik tagjai a műhelynek, és olyanok, akik nem.
Az ökopolitikából talán egyszer pártpolitika lesz, de a "hanem"-ből soha nem lesz párt.

Egy egész kicsit persze olyasmik ezek az akciók, mint a szegedi kétfarkú, de a "hanem" csak egy témát jár körbe és egyetlen kérdést tesz föl.
A Kétfarkú jóval több mindenről szól, egyedi, zseniális és lemásolhatatlan.

Bármi kérdésetek van még, akkor tegyétek föl!
eon
süti beállítások módosítása