HTML

Hanem?

Milyen Magyarországot szeretnél? Ragaszd föl, fotózd le! - HANEM.HU Gondold el, csináld meg, ismerd fel ha szembejön veled! A fotót küldheted ide is: nemnemhanem@gmail.com

hanem matrica

linkek

Utolsó kommentek

  • yesser: Szerintem oda megyek. Megyünk. Ha el nem rontják... (2008.09.25. 16:59) Tarka Magyarországot!
  • nemnemhanem: mivel mi, akik elindítottuk, egyetemisták vagyunk, ezért természetesen van saját szakterületünk. D... (2008.09.11. 22:12) Tegyél hozzá! Gyárts matricát!
  • Á.: Kedves "szart alkotni nem nehéz"! Honnan tudod, hogy az illető alkotók nem választottak egy "szűk... (2008.09.11. 16:09) Tegyél hozzá! Gyárts matricát!
  • OftF: Hát ami tetszik, arra nem szívesen ragasztanék inkább semmit. Emberekre talán, onnan lejön. :-) (2008.09.10. 14:50) Hanem?
  • senki: Köszönjük, Emese... amúgy meg nem ég sem a házam, és egyenlőre a jövőm se füstöl, sőt, bár megjegy... (2008.09.10. 09:24) Tegyél hozzá! Gyárts matricát!
  • Utolsó 20

LMP - Lehet Más a Politika!

2008.10.08. 19:39 nemnemhanem

 

 

Szólj hozzá!

"Szeretnék változtatni..."

2008.10.03. 20:12 nemnemhanem

 

 


Járókelők a Tarka Magyarról from eon on Vimeo.

 

Szólj hozzá!

Megkülönböztetés nélkül

2008.10.01. 22:15 nemnemhanem

 


Tarka Magyar! - zenés verzió from tarkamagyar on Vimeo.

 

Szólj hozzá!

Mióta várjuk már...

2008.09.28. 21:41 nemnemhanem

Köszönjük a fotót a hanem.hu geza nevű felhasználójának.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Tarka Magyarországot!

2008.09.24. 11:27 nemnemhanem

A "Milyen Magyarországot szeretnél?" kérdésre nagyon jó választ ad az Összefogás az Erőszak Ellen mozgalom (röviden Összefogás) által kezdeményezett október 4-ei civil rendezvény, a "Tarka Magyar".

Ez egy óriási felvonulás lesz, amire eddig több mint 60 civil szervezet jelezte csatlakozását. Az elmúlt 18 év legnagyobb pártpolitika mentes tüntetésének ígérkezik.

 Még több infót megtudhatsz a képre kattintva.

1 komment

Lehet Más a Politika! klub az iwiwen

2008.09.11. 21:31 nemnemhanem

 

 

 

 

 

Mindenki rákattint az alábbi linkre, és belép a Lehet más a politika! klubba!
http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2095919   MOST!

:) csak ha érdekel.

Szólj hozzá!

Tegyél hozzá! Gyárts matricát!

2008.09.09. 20:27 nemnemhanem

A "Hanem" egy társadalmi kezdeményezés. Az akcióink értelmezését rád bízzuk. Célunk hogy gondolatokat ébresszünk benned, elgondolkodj, és saját megoldásokat találj. Olyanokat, amik valóban a tiédek, és egyediek.

Feltesszük a kérdést, hogy "Milyen Magyarországot szeretnél?" és úgy gondoljuk, hogy ezt bárki képes megválaszolni. Egyetlen dolog kell csak hozzá, mégpedig az, hogy a kérdést felszabadultan közelítse meg. Mi örömünket leljük a politikában, és ezt büszkén vállaljuk. :)

Arra hívunk téged, hogy te is jókedvvel politizálj. Mert ez az, ami a változásokhoz elengedhetetlen. Így lehet más a politika.

Kapsz egy küldetést: találj ki valami jókedvű, szellemes politikai akciót és csináld is meg! Egyedül, párban, vagy csoportosan, ahogy tetszik. Vegyél részt benne, készíts fotókat róla, és mutasd meg nekünk!

Továbbra is várjuk a felajánlásokat: aki tud még matricát gyártani, az légyszi írjon a nemnemhanem@gmail.com -ra, mert kifogytunk! Az eddigi matricákat köszönjük!

6 komment

Hősök tere - hanem

2008.09.09. 14:42 nemnemhanem

m1 híradóban (a 7. perc után): http://www.mtv.hu/videotar/?id=29344

Ma reggel követtük el fél 8 és 9 között.

 Ő pedig egy fontolva haladó teknős, aki éppen arra járt.

 

6 komment

Címkék: hősök hanem plüssállat

Bátorság

2008.09.08. 19:11 nemnemhanem

A sünit a hanem.hu Rigó nevű felhasználója segítette át az úttesten.

 

Szólj hozzá!

76.000.000 éve várok már

2008.09.01. 23:05 nemnemhanem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hogy történjen valami.

Szólj hozzá!

BOLDOGSÁG - óriásplakát kiállítás

2008.08.30. 11:00 nemnemhanem

Az alábbi fotón egy interaktív óriásplakát látható. Van egy ilyen is az idei ARC-on. Bármit ráírhatsz és rajzolhatsz. Ha arra jársz, ragadj te is krétát! :) Egyébként a plakátok témája a lehető legfontosabb téma: a boldogság. Legyetek ti is boldogok, mert csodálatos ország a mienk, csak sokszor nem vesszük észre azokat a dolgokat, amik csodálatossá teszik. Te se sétálj el mellette, ha meglátod! Ismerd fel, ragadd meg, érezd magadénak! Vagy ha valamiért hiányzik az a csoda amire vágysz, akkor gondold el és csináld meg te magad! Ne várj másokra, és ne keress kifogásokat. Mert bármire képes vagy! Erről szól a Hanem.

Na hol van a szivecske a képen?

 

Köszönjük redzoli2-nek a fotót (és a rajzot)!

(Szavazáshoz kattints a képre!)

Szólj hozzá!

Címkék: arc kiállítás szív hanem óriásplakát

Hanem?

2008.08.29. 15:42 nemnemhanem

Ragaszd fel a "Hanem" matricát valahova (olyan helyre, amit szeretsz, vagy amire büszke vagy), fotózd le, és töltsd fel a hanem.hu-ra!

Ha szeretnéd kinyomtatni magadnak, akkor kattints a képre és töltsd le! Egyébként néhány kávézóban is megtalálható a szórólapok között, de az a biztos, ha elkészíted magadnak! :)

 Biztos te is sokszor érzed úgy, hogy nem ilyen országban szeretnél élni.

Hanem?

Milyen lenne az a város, falu, ahol igazán jól éreznéd magad? Milyen lenne az a társadalom, ahol szívesen csinálnál sok-sok gyermeket? :) Milyen lenne az a bolygó, amit büszkén hagynál az unokáidra?

 

Gondold el, csináld meg, kérd számon! Vagy legalább ismerd fel, ha szembejön veled - és mutasd meg nekünk is! Hogy a részletekből összeálljon egy kép: egy szerethető, boldogabb ország képe.

 Mert a világ nemcsak olyan lehet, amilyennek most ismerjük...

Hanem?

Regisztrálj; töltsd le és nyomtasd ki a matricát, aztán ragaszd fel arra, ami tetszik a városban, amire büszke vagy, amit szeretsz – és oszd meg a többiekkel is! Légy kreatív! Ragaszd fel oda, ahova másnak nem jutna eszébe, de mégis: amikor meglátja, rögtön a fejéhez kap!

Ha nincs nálad matrica, az se baj. Egyszerűen fotózd le, töltsd fel és mutasd meg:

Te milyen Magyarországot szeretnél?

Nézegesd és pontozd a többiek fotóit a hanem.hu-n!

3 komment

Tudatos ember :)

2008.08.29. 15:40 nemnemhanem

A fotót anna küldte be nekünk. :) Ha a képre kattintassz, akkor a hanem.hu-n pontozhatod!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Goldenblog díjátadó

2008.08.29. 12:28 nemnemhanem

A blog szféra legfontosabb megmérettetésén jártunk. Még több kép a hanem.hu-n. Kattints a képre!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Blaha Lujza tér

2008.08.28. 13:00 nemnemhanem

Blaha Lujza tér. Néhány állatka birtokba veszi a szökőkutat.

A már ismert két ellentüntető kacsa most egy-egy gomba tetejére kapaszkodott fel.

 

Arra járt egy kisfiú, és vágyakozva nézett a szökőkút vizében fürdő plüssállatokra. Azt kérdezte, hogy kaphat-e ő is egyet.

Neki adtuk legszebb állatkánkat, egy hófehér puha macit. Nagyon boldog pillanat volt. Felajánlotta a kisfiú, hogy segít nekünk, és majd ő beletapicskol a vízbe, mert neki igazán nem árt. Persze nem engedtük, lekaptam a cipőt, és én másztam be a vízbe végül. 

 

1 komment

Kutyatoalett és bicikliparkoló

2008.08.27. 16:11 nemnemhanem

Az alábbi sorozatot rambo töltötte fel a hanem.hu-ra, és sikerült két fontos problémára is megoldást találnia. A mindent ellepő kutyapiszok ellen a tudatos kutyatartás és a kutyatoalettek elhelyezése nyújt jó megoldást. Ami azt illeti, a kutyatoalett homokjából a kutyapiszkot áthelyezni a szemetesbe nagyjából ugyanaz, mint az angolvécé lehúzása. A fotó tanúsága szerint e téren még egy keveset tudunk fejlődni, de az irány mindenképpen bizakodásra ad okot! Még több kutyatoalettet a városba! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ő Rozi, hanem matricával. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy igazi városi bringás tudja, hogy a bicikli lekötése nem mindig olyan sima ügy. Rendszerint egy oszlophoz, vagy valami korláthoz szoktuk leláncolni kerékpárunkat, ami nem mindig túl kényelmes dolog, és a gyalogosok is szívhatnak miatta. Igenis közlekedési eszközről van szó, ezért szükség van igazi parkolókra. Szerencsére egyre több ilyet látunk a városban, mostanában építették őket, hála a biciklis mozgalmak állhatatosságának. Nem hiába van minden évben Critical Mass! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A következő képen egy kávézó oldalán elhelyezett miniparkoló látható, ami arra való, hogy hozzákösd a kerékpárodat. Szükségmegoldás, mivel kicsi és a vékony járdáról foglalja a helyet, de addig mindenképpen jó lesz amíg nem épít az önkormányzat ide is normális bringaparkolót. Sok-sok biciklinek sok-sok parkolót! :)

2 komment

Plüssállatok lázadnak

2008.08.26. 15:00 nemnemhanem

"Mióta várok már, hogy történjen valami." - ilyen feliratokkal ment utcára tucatnyi plüssállat.

Először a Batthyány téren a kőkorlát tetejére másztak fel. :)

Időközben megérkeztek az ellentüntetők is.

 

Újabb érdeklődő érkezik:

 

Annyira fellelkesült, hogy felmászott egy fára kis táblával a kezében.

 

Amikor a Batyin vége lett a bulinak a 6 kicsi úgy döntött, hogy átvonul a Moszkva térre és ott várakoznak tovább az óra alatt.

 

 

Odakötözték magukat az oszlophoz.

 

 

 

 

A Batthyány téren csak a kismalac maradt végül. 

1 komment

A Dózsa féle szoborlázadás

2008.06.04. 14:00 nemnemhanem

"Hanem?" - Dózsa tette fel először ezt a kérdést.

 

 

Dózsa több okból is csalódott.

 

A körülötte lévő szobrokkal nem tud azonosulni, úgy érzi magára hagyta őt mindkét oldal, és egészen eltávolodtak tőle. Nem hallják meg a szavát és mereven beálltak egy formába, mintha bebetonozták volna őket. Szinte biztosra veszi hősünk, hogy ha így megy tovább, itt változás egyhamar nem lesz. Egymással vannak elfoglalva azok ketten, csak akkor szólnak Dózsához, ha arra kérik, válasszon kettejük közül.

 

De a választás nem könnyű. Régóta tudja, hogy aki a baloldalán áll az valójában "nem bal", és aki jobb oldalán, az "sem jobb", mint a bal. Kit válasszak? Se nem jobb, se nem bal... "Hanem?" - teszi föl a kérdést tűnődve.

 

"Inkább bontsanak le, mint hogy az unalomba haljak bele!"

 

2008. június 4-én kitört a Dózsa féle szoborlázadás...

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika szobor hanem dózsa